понеділок, 23 березня 2020 р.


Рекомендації для успішної співпраці батьків та дітей під час карантину
1.    Будьте для дітей авторитетом, не впадайте в паніку! Показуйте власним прикладом, що все добре. Розповідайте дитині, що відбувається, шукайте позитивні моменти.
2.    Дитина не зрозуміє доки не пояснять. Карантин – не канікули! Навіть якщо вам здається, що це елементарні речі, щоб їх пояснювати, не зволікайте! Дитина має розуміти всю небезпеку і важливість введених заходів.
3.    Не залишайте дитину напризволяще! Неважливо їй 7 років чи 15! Присвятіть час спільному проведенню часу. Немає часу із-за хатніх справ? Залучайте до роботи, але не вимогами інакше образами не обійтися.
4.    Спільно виконуйте домашні завдання. Зацікавте дитину у важливості завдань. Контролюйте виконання, але не нав’язливо, це відштовхне дитину від навчання і не з вимогами, дитина може спеціально (на зло) не готувати уроки.
5.    Карантин – не домашній арешт. Все ж свіже повітря корисне для здоров’я, але дитина має знати певні правила, а особливо не гуляти серед великого скупчення людей!
6.    Не залякуйте дитину тим, що їй прийдеться відпрацьовувати матеріал по суботам або влітку, для них це додатковий стрес. Пам’ятайте! Здорова дитина – щаслива дитина!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Раннє виявлення психічних розладів у дітей та підлітків

  Психічне здоров’я дітей та підлітків в закладах дошкільної та шкільної освіти викликає занепокоєння у педагогічних працівників. За даним...